Nazad na pocetnu stranicu
U ovoj knjizi često se mora gledati i tamo gdje se obično skrene pogled. Autor je nemilosrdan u svojoj iskrenosti i prema nama čitaocima a još više prema samome sebi. Raspad, rat, izbjeglištvo, egzil, destrukcija, sunovrat svih vrijednosti, gubitak orijentacije, generacijska izgubljenost kod nas nikada dorečene i u silnim povijesnim ciklusima osujećene građanske klase i urbane svijesti - mogli bi se označiti kao ključni termini, ali autor je dovoljno stilski suptilan da nikada direktno ne označi ni jedan od njih. Ali oni su tu, bolno prisutni, iskazani kroz gotovo mozaičku fragmentarnost različitih slika; poetskih, poetsko - proznih, prozno poetičnih, proznih ili ‘’šutljivih’’ - uz bitnu napomenu da fotografije u ovoj knjizi nisu tek ilustracije, one su takođe živi literarni segmenti, jednostavno rečeno - ispričani bez rječi.
Antonije Nino Žalica (iz predgovora)
"Neke Riječi: rub, stani...!" u papirnom izdanju je zbirka fragmentarne proze, kratkih priča i fotografija autora Miška Stanišića. Štampana je na 130 strana, i osim tekstova sadrži zbirku crno-bijelih fotografija. Izdavač je Dennius Publishing.

Knjiga je dobila podršku Švedskog Umjetničkog Savjeta (Swedish Arts Council / Kulturrådet) u kategoriji "literatura pisana jezicima useljenika i nacionalnih manjina", i 300 kopija knjige je distribuisano u biblioteke širom Švedske.

Internet izdanje "Neke Riječi: rub, stani...!" sadrži multimedijalne ilustracije, nastavke i dodatke tekstovovima objavljenih u knjizi, i sastavni je dio ukupnog djela.

Pogledajte internet izdanje "Nekih Riječi..", i naručite knjigu po promotivnoj cijeni od 10 € (+poštarina). Plaćanje se obavlja on-line, sigurnim servisom PayPal-a.
Internet Izdanje Internet Izdanje

Cijena knjige je 10 € (+poštarina).
 
knjiga + postarina:
eXTReMe Tracker